5 Reistips voor een onvergetelijk Myanmar

 

Door de huidige politieke spanningen, heersen er in heel het land veiligheidsrisico’s. Mocht u toch willen genieten van een (rond)reis in Myanmar, ga dan minimaal twee weken, vermijd de grens met Bangladesh en houd rekening met de volgende tips.

1. Kies het juiste seizoen
Als je je voorbereid op een vakantie in de volle zon, zou het zonde zijn als jouw reis letterlijk in het water valt. De beste reisperiode is van halverwege oktober (als moesson net voorbij is) tot eind februari. Vanaf februari begint de zomer, waarin de temperaturen kunnen stijgen tot boven de 40 graden. Heb je een laag budget? Vermijd de maanden juli, augustus en december: door de vakantieperiode kunnen de vliegtickets in deze maanden erg duur worden.

2. Respecteer de cultuur
Verdiep je voor vertrek in de plaatselijke cultuur. Zo is Myanmar sterk boeddhistisch en is het niet gangbaar om in een hotpants of kort topje rond te lopen. Denk eraan dat je voor het bezoeken van tempels van schouders tot onder de knie bedekt moet zijn. Ga ook respectvol om met beelden en afbeeldingen van Boeddha, misbruik hiervan zou kunnen leiden tot gevangenisstraf!

3. Maak contact met de locals
Niet elke local zit op jou te wachten, maar maak eens een praatje met diegene die er wel oor naar heeft. De bevolking van Myanmar is erg hartelijk en staat vaak open voor contact. Als het goed voelt: ga vooral in op hun verzoeken, zoals een diner of overnachting bij hen thuis.

4. Pinnen of cash
Pinnen is de laatste jaren steeds gangbaarder. Mocht je toch cash willen betalen, zorg dan voor de lokale valuta Kyat of nieuwe Dollarbiljetten. Biljetten met scheurtjes worden namelijk niet geaccepteerd.

5. Ga op avontuur
Myanmar is redelijk ongerept en daarom is het erg bijzonder om in de (redelijk) veilige gebieden van de gebaande paden af te wijken. Leg je reisgids eens aan de kant en sla een (zand)weg in dat er niet in staat. Alleen op die manier kom je op plekken die geen toerist heeft gezien. Let hierbij wel op het huidige reisadvies, te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *