Bagan (Pagan)

Myanmar visum visa Bagan Pagan

Deze oude tempelstad is de nummer één bezienswaardigheid van Myanmar. Met meer dan 4000 tempels verspreid over een gebied van 40 vierkante kilometer is Bagan één van de meest indrukwekkendste archeologische vondsten in Azië. Vooral met zonsopgang of zonsondergang is Bagan erg fotogeniek, dus zeker een bezoekje waard!

Tempels
Tijdens de gouden eeuw van Bagan (ook wel Pagan genoemd) werd haar rijkdom gestopt in het bouwen van nieuwe tempels en, ondanks dat de rijkdom inmiddels verdwenen is, worden er nog altijd tempels bij gebouwd. Welke tempels u het best kunt bezoeken, zijn de meningen over verdeeld. Een aantal tempels die hoog aangeschreven zijn: Anando Pahto, Sulamani tempel, Dhammayangyi tempel, Shwesandaw Pagoda, Sein Nyet Sister Tempels, Gawdawpalin tempel, Shwezigon Paya, Shwegugyi tempel, That Byin Nyu tempel.

Verblijf
Old Bagan, New Bagan en Nyaung U zijn de drie wijken in Bagan. Mocht u in luxe en te midden van tempels willen overnachten, ga dan naar Old Bagan. In New Bagan zijn de meest ´normale´ accommodaties te vinden, maar is niet zo sfeervol, terwijl Nyaung U de bruisendste wijk is in het gebied en ideaal is voor budget reizigers. De beste reistijd ligt tussen november en februari en om zoveel mogelijk van het gebied te zien, blijf dan minimaal drie dagen. Naar Nyaung U kunt u per vliegtuig, de andere wijken zijn ook te bezoeken per trein, auto of minivan. In Bagan kunt u uzelf het best verplaatsen per paardenkar, fiets of scooter. Mocht u meer te besteden hebben, laat u dan verrassen door een tocht met een heteluchtballon. Let op: zo’n tocht is erg populair en het is aan te raden deze ver van te voren online te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *