21 mei 2015

FAQ

FAQs – Visum

 

1. Wat is een visum?

Een visum is een officiële toestemming om een land binnen te reizen. Een visum wordt afgegeven door de overheid van een land, waarmee de houder het land mag inreizen en er een bepaalde tijd mag verblijven. Op deze manier kan het land beter in de gaten houden wie en wanneer iemand het land binnenkomt. Een visum is meestal een sticker of een stempel in het paspoort van de reiziger, maar kan ook een los document zijn of een elektronische reistoestemming (e-visum).

 

Voor Myanmar (Birma) moet het visum van te voren aangevraagd worden. Het is mogelijk om zowel het visum in de vorm van een sticker in het paspoort, als een elektronische reistoestemming (e-visum) aan te vragen.

2. Hoe ziet een visum voor Myanmar er uit?

We hebben een voorbeeld van een visum voor Myanmar met uitleg geplaatst op onze website: klik hier.

3. Welke soorten visa bestaan er voor Myanmar (Birma)?

De ambassade van Myanmar hanteert soorten visa verschillend naar de aard en de duur van het bezoek van de reiziger. De visum varianten van Myanmar zijn:

 

 • Toerisme (Tourism)
 • Zaken (Business)
 • Meditatie (Medidation/Buddhism)
 • Privé bezoek (Social/Cultural)

4. Wat is een e-visum?

Een e-visum is een elektronisch visum waarmee er 1 keer gereisd kan worden naar Myanmar op toeristische basis. Het e-visum is een alternatief voor visa uitgegeven door de ambassade van Myanmar. Reizen met een e-visum kan alleen wanneer de reiziger per vliegtuig land op de volgende internationale vliegvelden: Mandalay International airport, Nay Pyi Taw International airport en Yangon international airport.

5. Wat heeft U nodig om een visum voor Myanmar aan te vragen?

De benodigdheden voor een visumaanvraag voor Myanmar (Birma) zijn verschillend naar de aard van de reis.

Elk soort visum voor Myanmar heeft zijn eigen vereisten. In het handige schema weergegeven op deze website, zie hier, kunt U de verschillende benodigdheden zien per type visum. Tevens zijn veel van de vereiste documenten, zie hier,  te downloaden en (online) in te vullen. Vergeet deze niet te voorzien van uw handtekening!

Kiest U voor een e-visum, start uw visumaanvraag dan direct hier!

6. Hoe kan ik mijn visum voor Myanmar aanvragen?

Via ons kunt U eenvoudig uw visum voor Myanmar aanvragen. Start uw aanvraag direct hier!

7. Wat zijn de kosten van een visum voor Myanmar?

De kosten van een visum voor Myanmar variëren per type visum. De ambassade van Myanmar hanteert de prijs van €25 voor een toeristisch visum. Business-, Study-, Meditation- en Privé bezoek visa zijn €35. E-visa kosten liggen hoger op een bedrag van $50.

Naast de verplichte kosten van een visum moet U ook rekening houden met:

 

 • Bemiddelingskosten
 • Verzendkosten
 • Eventuele extra kosten, zoals onze pasfoto service en ophaaldienst

8. Hoe lang van te voren kan een visum voor Myanmar worden aangevraagd?

U kunt uw visum maximaal  3 maanden (90 dagen) vóór uw vertrek aanvragen.

9. Hoe lang mag ik in Myanmar verblijven met mijn visum?

Bij een toeristenvisum (in het paspoort) mag U maximaal 28 dagen aaneengesloten verblijven. Dit visum (niet het e-visum!) kan verlengd worden in Myanmar. Per reiziger wordt er bekeken hoe lang het visum kan worden verlengd. Dit hangt af van het gevoel dat de officier van het immigration office heeft bij de reiziger.

Let op: dit is enkel mogelijk met een toeristisch visum afgegeven door de ambassade in Brussel. Dit kan bij het Internationale vliegveld Yangon bij het Immigration office. Bij een zakelijk visum mag er maximaal 70 dagen aaneengesloten verbleven worden in Myanmar.

Bij een meditatie visum en/of een privé bezoek visum mag er maximaal 28 tot 70 dagen verbleven worden. Dit hangt af van de aanvraag en toelichting die de reiziger geeft in de bijgevoegde (volgens de ambassade vereiste) documenten.

10. Hoe lang is het visum voor Myanmar geldig?

Dit verschilt per type visum. In de meeste gevallen het visum voor Myanmar binnen 3 maanden (90 dagen) na afgifte gebruikt worden.

 

Toerisme visum

Een toeristisch visum is 3 maanden geldig vanaf datum afgifte. Binnen deze 3 maanden mag U Myanmar 1 keer binnen reizen en maximaal 28 dagen aaneengesloten verblijven in Myanmar.

 

Zakelijk visum

Een zakelijk visum (business) kent de volgende visa varianten:

 

Single entry

Een zaken visum met 1 entry is 3 maanden geldig vanaf datum afgifte. Binnen deze 3 maanden mag U Myanmar 1 maal binnen reizen en maximaal 70 dagen aaneengesloten verblijven.

 

Multiple entry 6 maanden

Een zaken visum van 6 maanden met Multiple entry is 6 maanden geldig vanaf datum afgifte. Binnen deze 6 maanden mag er meerdere keren worden binnen gereisd en maximaal 70 dagen aaneengesloten verbleven worden in Myanmar.

 

Multiple entry 1 jaar

Een zaken visum van 1 jaar met Multiple entry is 1 jaar geldig vanaf datum afgifte. Binnen deze 6 maanden mag er meerdere malen binnen reizen en maximaal 70 dagen aaneengesloten verblijven.

 

Meditatie visum

Een Meditatie visum is 3 maanden geldig vanaf datum afgifte. Binnen deze 3 maanden mag U Myanmar 1 maal binnen reizen. Het toegestane  verblijf in Myanmar hangt af van de uitnodiging. In de meeste gevallen mag U er maximaal 70 dagen aaneengesloten verblijven.

 

Privé-bezoek visum (Social Cultural visa)

Een Privé-bezoek visum is 3 maanden geldig vanaf datum afgifte. Binnen deze 3 maanden mag U 1 keer binnen reizen. Het toegestane verblijf in Myanmar hangt af van de aanvraag en toelichting die de reiziger geeft in de bijgevoegde (vereiste) documenten.

11. Wat zijn de verschillen tussen een Single entry en Multiple entry visum?

Met een single entry visum (enkele reis) mag de reiziger Myanmar eenmaal inreizen. Voor een volgende reis naar Myanmar zal er een nieuw visum moeten worden aangevraagd. Een Multiple entry visum (meerdere reizen) is een visum dat binnen de geldigheid meerdere malen gebruikt mag worden zo lang het visum geldig is.

 

Een Multiple entry visum wordt alleen afgegeven bij een zakelijk visum (business visa). Let op!! Sinds afgelopen februari 2016 wordt een multiple entry alleen nog afgegeven aan mensen die uitgenodigd worden door het ministerie van Myanmar. De ambassade beslist uiteindelijk of de reiziger ook echt een multiple entry zal krijgen.

Voorheen moest de reiziger ook al in het bezit zijn van een eerder afgegeven zaken visum door de ambassade van Myanmar in Brussel. Dit moest worden aangetoond door een oud visum of een kopie hiervan aan te leveren.

12. Kunnen visa geweigerd worden?

Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Het komt zelden voor maar een visum kan worden geweigerd. Een rede tot kan zijn dat er niet aan alle voorwaarden is voldaan bij de visum aanvraag. De consul van Myanmar kan dan besluiten geen visum af te geven. Let er dus goed op dat u alle benodigde informatie volledig en correct invult op de visum aanvraagformulieren.

13. Mijn reis is geannuleerd, kan ik het geld voor mijn visum terugkrijgen?

In het visum staat voor welke periode uw visum geldig is. Vertrekt u later dan de periode aangegeven op uw visum, dan is deze verlopen en moet en een nieuw visum aangevraagd worden. Voor afgegeven visa word geen geld geretourneerd door de ambassade van Myanmar.

 

FAQs – Paspoort

 

14. Wat heeft U nodig om een visum voor Myanmar aan te vragen?

De benodigdheden voor een visumaanvraag voor Myanmar (Birma) zijn verschillend naar de aard van de reis.

 

Elk soort visum voor Myanmar heeft zijn eigen vereisten. In het handige schema weergegeven op deze website, zie hier, kunt U de verschillende benodigdheden zien per visum. Tevens zijn veel van de vereiste documenten, zie hier, te downloaden en (online) in te vullen, waarna U ze kan printen en meesturen.

15. Hoe ziet het visumaanvraagformulier er uit van Myanmar?

De ambassade van Myanmar hanteert 4 soorten visumaanvraagformulieren verschillend naar de aard van het bezoek van de reiziger. Klik hier voor de aanvraagformulieren. De aanvraagformulieren kunnen online ingevuld worden waarna U ze direct kunt opslaan en uitpinten. Naast het aanvraagformulier is er ook altijd een Work history formulier volledig ingevuld nodig. Deze kan ook gedownload en ingevuld worden vanaf deze website, klik daarvoor hier.

16. Hoe stuur ik mijn paspoort op naar Visum Myanmar?

Wanneer U de juiste documenten (paspoort, pasfoto en vereiste documenten) verzameld hebt en (eventueel) de aanvraag online hebt aangemeld op onze website, kunt U alle documenten opsturen naar ons, of laten ophalen door onze speciale ophaalservice, zie hier. In geval van spoed raden wij dat altijd aan. Verstuurd U uw aanvraag per aangetekende post, stuur het dan graag naar ons postbus adres t.a.v. afdeling Visum Myanmar. Documenten via een koeriersdienst verzoeken wij naar ons bezoekadres te sturen t.a.v. afdeling Visum Myanmar. Uiteraard is het ook mogelijk om uw documenten persoonlijk bij ons kantoor af te geven tijdens kantoor uren (8.30 uur tot en met 17.00 uur).

17. Is het wel veilig om mijn paspoort per aangetekende post op te sturen?

Al langer dan 35 jaar worden paspoorten per aangetekende post verstuurd binnen Nederland. Onze ervaring verteld ons dat u zich geen zorgen hoeft te maken: binnen Nederland gaat aangetekende post vrijwel altijd goed. Houd er echter wel rekening mee dat Post.nl geen 24-uurs service garandeert.

 

Stuur aangetekende post a.u.b. naar op ons postadres. Wij ontvangen dit ‘s ochtends vroeg en kunnen daardoor direct aan de slag met uw visum aanvraag.

18. Hoe (snel) krijg ik mijn paspoort weer terug?

Visum Myanmar kan uw paspoort afleveren op ieder gewenst adres. Een overzicht van onze verzend en aflevermethodes vindt u hier.

 

Afhankelijk van het tarief waarin U komt, onderworpen aan de datum dat wij uw visumaanvraag ontvangen vóór uw reis, bepaald hoe snel U uw paspoort met visum weer terug heeft. Daarnaast heeft  de verwerkingstijd van de ambassade van Myanmar invloed op dit proces. Bij aanvragen in het Langzame tarief kunt U uw paspoort meestal binnen een maand weer terug verwachten. Bij aanvragen in het Normale en Spoed tarief kunt U uw paspoort met visum een stuk eerder verwachten, uiteraard altijd ruim vóór uw geplande reis.

19. Kun je visum aanvragen zonder dat je je paspoort hoeft af te geven?

Met uitzondering van het elektronische visum (e-visum) voor Myanmar, hebben wij altijd uw paspoort nodig. Wilt U een e-visum dan ontvangen wij graag een kopie van het paspoort, zodat wij uw correcte gegevens kunnen controleren bij de visumaanvraag. Een kopie van het paspoort is niet verplicht, maar dit voorkomt eventuele fouten doordat de verstrekte gegevens vanaf klantzijde vaak niet 100% kloppen.

20. Is het toegestaan mijn paspoort uit handen, aan een derde, te geven?

Absoluut, om te voldoen aan een wettelijke verplichting mag u uw paspoort uit handen geven. In geval van een visumaanvraag is dat de wettelijke verplichting van een buitenlandse mogendheid die stelt dat een reiziger een visum nodig heeft om een land te bezoeken.

21. Kan ik reizen met een verlopen paspoort?

Nee, het paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van inreis in Myanmar.

 

FAQs – Over Visum Myanmar.nl en extra diensten

 

22. Waarom Visum Myanmar?

Het verkrijgen van een visum kan een lastige en tijdrovende aangelegenheid zijn. De wachtrijen kunnen lang zijn en kosten kunnen hierdoor hoog oplopen.

 

Uiteraard kunt U zelf uw visum gaan halen en bent U hier totaal vrij in. U zal er echter wel rekening mee moeten houden dat u twee keer naar Brussel in België moet rijden: één keer om uw visumaanvraag in te dienen en een andere keer om uw paspoort met visum weer op te halen. Daarnaast komt het regelmatig voor dat door ontbrekende kennis er niet aan de voorwaarden wordt gedaan, waardoor een visumaanvraag wordt geweigerd of vertraging op loopt, wat regelmatig betekend dat er nogmaals op en neer gereden moet worden. Houdt er ook rekening mee dat de ambassade een beperkt aantal uren per dag open is en vaak geen Nederlandse taal voert.

Visum Myanmar kunt U deze lastige klus uit handen nemen! Wij staan voor:

 

 • Deskundigheid
 • Spoedige verwerking van uw visumaanvraag
 • Veiligheid

Daarnaast hebben wij een uitstekende relatie met de ambassade van Myanmar.

 

Wanneer U Visum Myanmar in dienst neemt vertrouwd u onze visumspecialisten uw visumaanvraag te controleren en ze persoonlijk in te dienen bij de ambassade van Myanmar. We kennen alle procedures en regels. Als uw documenten niet in orde zijn zorgen wij dat de informatie wordt aangepast, zo nodig na telefonisch overleg. Op deze manier heeft U de zekerheid dat uw visumaanvraag in orde is en met de benodigde spoed behandeld zal worden zodat uw visum ruim op tijd klaar is voor uw geplande reis.

23. Zijn mijn documenten en persoonlijke gegevens veilig bij Visum Myanmar?

Een goede bescherming van de gegevens van klanten is van groot belang voor Visum Myanmar. Wij doen er alles aan om uw persoonlijke documenten en gegevens te beschermen. Documenten worden zorgvuldig behandeld door onze visumspecialisten en worden veilig opgeborgen. Persoonlijke gegevens die visa de website binnen komen schermen wij af van misbruik.

24. Kan Visum Myanmar mij helpen aan pasfoto’s?

Ja, dat kunnen wij! Zo hoeft U niet meer speciaal foto’s laten maken voor uw reis naar Myanmar. We bieden onze klanten 2 opties:

 

 1. Wij halen een pasfoto uit uw paspoort met een speciale paspoort scanner.
 2. U kunt ook gebruik maken van onze digitale fotoservice. Meer informatie over deze optie vindt u hier.

 

25. Wat zijn de bemiddelingskosten van Visum Myanmar?

Naast de visumkosten betaald U ook bemiddelingskosten. Deze zijn overzichtelijk te zien onder ‘tarieven’, klik hier.

26. Hoe kan ik mijn visumaanvraag voor Myanmar (vooraf) betalen bij Visum Myanmar?

Visum Myanmar biedt zijn klanten verschillende betalingsopties:

 

 • Contant betaling bij ophalen
 • Pinnen bij ophalen (creditcard +3%)
 • Ideal
 • Bank overschrijving
 • Incassomachtiging (niet mogelijk bij een e-visum, of wij hebben een officiële handtekening nodig, zie het opdrachtformulier)

Graag ontvangen wij een betaling vooraf, of maximaal tot 14 dagen na levering van onze diensten. Een betaling achteraf is uiteraard ook mogelijk.

27. Kan Visum Myanmar ook bemiddelen in een visum/visa voor andere landen?

Ja, dat kunnen wij! Door een nauwe samenwerking met Visumdienst Breda kunnen wij in de meeste gevallen ook visa regelen voor andere landen. Spoed aanvragen zijn mogelijk! Neem hiervoor contact met ons op.

28. Legalisaties

Ja, voor zowel Myanmar als andere landen kunnen wij ook legalisaties regelen. Door een nauwe samenwerking met Visumdienst Breda zijn wij in staat dit spoedig te regelen. Neem hiervoor contact met ons op.

29. Mag dat, een sticker van Visum Myanmar op mijn paspoort?

Ja hoor! Dit is geen probleem. Uiteraard mag U de sticker er afhalen.

 

Voor een goede gang van zaken plakken wij op ieder paspoort dat door onze handen gaat een sticker. De sticker is nodig om de visumaanvraag procedure op de ambassade van Myanmar zo makkelijk en spoedig mogelijk te laten verlopen.

 

Het voor ons van belang dat er geen paspoorten verloren kunnen raken of aan de verkeerde persoon worden meegegeven. Op alle ambassades en consulaten weet men dat de stickers bij ons horen. Dat is de belangrijkste reden dat we ze gebruiken.

 

Een extra stimulans om de sticker niet weg te halen kan zijn dat wij enkele malen per jaar een paspoort krijgen opgestuurd dat ergens gevonden is. In paspoorten staat geen adres, maar ons adres ziet men wel. Wij kunnen dan achterhalen van wie het paspoort is en deze retourneren.

30. Algemene Voorwaarden Visum Myanmar

VisumMyanmar is onderdeel van Visumdienst Breda, gevestigd en kantoorhoudende te 4836 LA Breda, aan Hazeldonk 6025.

 

Voor het lezen van de algemene voorwaarden van Visumdienst Breda en Visum Myanmar, klik hier.