7 juni 2015

Een visum Myanmar aanvragen?

Wilt u een visum voor Myanmar aanvragen? De stappen in het kort:

1. Download de juiste documenten en vul ze in.
2. Opsturen
3. Verwerking
4. Visum gereed
5. Betaling

Hieronder staan deze stappen verder toegelicht.

1. Download de juiste documenten en vul ze in
Afhankelijk van het soort visum dat u nodig heeft (toerisme, zaken, etc.) zal u eerst moeten inventariseren welke documenten er nodig zijn voor uw gewenste visum voor Myanmar.

De benodigdheden per soort visum zijn overzichtelijk weergegeven op deze website. Tevens zijn de verplichte formulieren te downloaden vanaf deze website en online in te vullen.

Via deze website kunt u direct beginnen met uw visumaanvraag. Let op, voor elk soort visumaanvraag worden er verschillende documenten gevraagd door de ambassade!

Het is noodzakelijk om uw originele paspoort naar ons toe te sturen, met uitzondering van het elektronische visum (e-visum). Uw paspoort is nodig doordat de ambassade van Myanmar het visum in het paspoort verwerkt.

U heeft de keuze om uw visumaanvraag zowel online, als offline te starten. Wanneer u uw visumaanvraag voor Myanmar online start dan zullen de volledige kosten voor uw visumaanvraag zichtbaar gemaakt worden.

2. Opsturen
Wanneer u de juiste documenten verzameld hebt (en eventueel de aanvraag online hebt aangemeld) dan kunt u alle documenten opsturen of laten ophalen door onze ophaalservice. Verstuurd u uw aanvraag aangetekend, dan graag naar het postbus adres t.a.v. afdeling Visum Myanmar. Verstuurd u het via een koeriersdienst dan graag naar ons bezoekadres t.a.v. afdeling Visum Myanmar.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw documenten persoonlijk bij ons kantoor af te geven. U hoeft hier geen afspraak voor te maken.

3. Verwerking
Wanneer Visum Myanmar uw documenten heeft ontvangen dan controleren wij of deze volstaan aan de eisen van de ambassade van Myanmar. Indien de aanvraag niet volledig is dan nemen wij contact op met u zodat er alsnog aan alle vereisten kan worden voldaan. Hier opvolgend kunnen wij uw visumaanvraag indienen bij de ambassade van Myanmar.

4. Visum gereed
Zodra uw visum gereed is zullen wij deze ophalen bij de ambassade van Myanmar en weer retourneren aan u. Voor het terugversturen van uw paspoort met visum zijn er verschillende aflevermethodes, zie hier. Als wij vermoeden dat uw retour optie niet haalbaar is met uw geplande reis, dan nemen wij contact met u op om een andere verzendwijze overeen te komen.

5. Betaling
De factuur die u krijgt van Visum Myanmar is opgebouwd uit de volgende kosten:

  • Visum kosten (hier hoeft geen BTW over betaald te worden)
  • Bemiddelingskosten
  • Verzendkosten
  • Eventuele kosten voor extra diensten, zoals ophaaldienst en pasfoto service

Visum Myanmar biedt zijn klanten verschillende betalingsopties, met ruime keuze. U kunt er voor kiezen om de factuur direct te betalen bij het versturen van uw visumaanvraag, of door te betalen nadat u uw paspoort met visum weer in bezit hebt.

De opties zijn:

  • Contant betaling bij ophalen
  • Pinnen bij ophalen (creditcard +3%)
  • Ideal
  • Incassomachtiging (niet mogelijk bij een e-visum, of officiële handtekening nodig)
  • Bank overschrijving

Graag ontvangen wij een betaling vooraf, of maximaal tot 14 dagen na levering van onze diensten.