Op Kerstvakantie in Myanmar?

Bent u van plan Myanmar te bezoeken tijdens de feestdagen? Lees dan verder, we hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Aangezien het vrij kort dag is, gaan we ervanuit dat uw visa geregeld zijn en uw koffer ingepakt is. Is dit niet het geval? Check de beschikbaarheid van de hotels voordat u de rest regelt, het kan namelijk zijn dat alles volgeboekt is.

Kerst
Myanmar is lang geïsoleerd geweest en, omdat 89% van de bevolking Boeddhist is, is Kerst niet zo commercieel als in het westen. Myanmar heeft een kleine Christelijke gemeenschap en degene die een mis bij wilt wonen, kan terecht bij de Holy Trinity Kathedraal of de Saint Mary’s Kathedraal in Yangon. Verder wordt Kerst gevierd op toeristische plekken, zoals de grotere hotels en een aantal restaurants. Wilt u the best of both worlds? Eet uw Kerstdiner op het strand in Ngapali! Hier zijn diverse hotels en restaurants met aangepaste Kerstmenu’s. Houd er echter rekening mee dat reizen naar Ngapali momenteel, door de politieke spanningen in het land, het veiligst is per vliegtuig. Meer informatie over het huidig reisadvies vindt u hier.

Oud en nieuw
Het nieuwjaar van Myanmar valt niet, zoals dat van ons, op 1 januari. In Myanmar is het een dag als ieder ander, dus ga uit van een rustige nacht. Mocht u toch graag willen feesten; in de toeristische gebieden kunt u geluk hebben of boek uw trip voor halverwege april, wanneer het nieuwjaar van Myanmar (Thingyan festival) plaatsvindt.

Independence Day
Een ander alternatief is blijven tot in ieder geval 4 januari, wanneer de onafhankelijkheid van Myanmar gevierd wordt. In 1948 werd Myanmar onafhankelijk verklaard van Groot-Brittannië en Union of Birma genoemd. Dit wordt nog steeds groots gevierd met festivals en activiteiten door heel het land.

Fijne feestdagen en goede reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *