Politieke spanningen, wat is er gaande?

Ondanks de ongerepte natuur, parelwitte stranden en de hartelijke cultuur, is het niet alléén paradijs in Myanmar. Sinds 2012 heersen er politieke spanningen in Myanmar. De spanningen tussen de islamitische bevolkingsgroep Rohingya en de boeddhisten in de Birmese staat (voormalig Myanmar) Rakhine barstte los, met als gevolg veel geweld tegen de moslims. Ruim 90.000 Rohingya’s vluchtten het land uit. De overheid van Birma deed niets. Nu, anno 2017, laaide het geweld opnieuw op en zijn er ruim 400.000 Rohingya’s opnieuw het land uit gevlucht.

Heeft u een ticket geboekt en bent u benieuwd of het veilig is? Zorg dan dat u ten allen tijden op de hoogte blijft van het reisadvies. Deze kunt u onder andere vinden op www.nederlandwereldwijd.nl. Ook hier hebben we het één en ander op een rij gezet.

Actueel reisadvies
In heel het land gelden veiligheidsrisico’s door een gewelddadig conflict in het noorden van Rakhine. Houd er rekening mee dat gebieden zoals Rakhine (met uitzondering van strandbestemming Ngapali), de noordelijke grensgebieden, het grensgebied met Laos (Gouden Driehoek) vermeden moeten worden en reis alleen in noodzakelijke situaties af naar het grensgebied met Thailand. Voor een overzicht kunt u naar de landkaart onder aan deze pagina scrollen.

Wees op je hoede!
Houd er tevens rekening mee dat u uit de buurt moet blijven van demonstraties of samenscholingen, maak geen opnamen (foto’s of video’s) van militairen, politie of demonstraties en uit geen openlijke kritiek op alles wat met de regering te maken heeft. Houd er ook rekening mee dat Myanmar een streng boeddhistisch land is en dat misbruik van Buddha afgestraft wordt, evenals het bezit of gebruik van drugs. Bent u toch over de schreef gegaan met één van de voorgaande regels, raadpleeg de Nederlandse ambassade in Yangon en ga uit van gevangenisstraf.

 

Bronnen:
www.nederlandwereldwijd.nl
www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/myanmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *