Strandje pakken? Eén woord: Myanmar.

De meest idyllische stranden vindt u niet in Thailand of Vietnam. Myanmar, daarentegen, heeft ongerepte stranden waar nog geen mens is geweest. Verwacht dan ook geen beachparties of jungle feesten, maar een oase van rust. De meeste stranden zijn even zoeken, vandaar dat er geen mens komt, maar laat dit u niet afschrikken. Eenmaal op het witte zand, na een duik in de helderblauwe zee, wilt u niet meer terug. Een aantal van deze pareltjes hebben we hieronder voor u op een rij gezet, maar wees ervan bewust dat u zelf op zoek moet naar de mooiste en meest verlaten stranden.

Ngapali Beach
Ja, we hebben het zojuist over afgelegen stranden gehad, maar dit populaire strand moet zeker benoemd worden. Ngapali Beach is zo’n zeven kilometer lang en hoewel u de nodige toeristen tegen zal komen, zijn er geen luidruchtige bars, opdringerige verkopers of overvolle stranden. Genoeg van de rust? Boek een boottocht of ga kajakken!

Kanthaya Beach
Omdat het de nodige moeite kost om hier te komen, zal u weinig toeristen tegenkomen op dit strand van ruim 4,5 km lang. Er gaan geen bussen of vluchten, dus boek een taxi vanaf Yangon en geniet van het adembenemende uitzicht onderweg. Een hotel boeken van te voren kan niet, maar ga vooral het avontuur aan en vraag rond bij aankomst.

Ngwe Saung (Silver Beach)
Vijftien kilometer wit zand, helder blauwe zee, moeilijk toegankelijk en dus heel weinig toeristen. Hoe u er komt, vraagt u u af? Vanaf Yangon met de auto of bus is het zo’n 5 uur rijden. U kunt ook een vlucht boeken naar Pathein en nog een uurtje rijden naar Ngwe Saung.

Grandfather Beach
Dit strand is alleen toegankelijk voor avonturiers. Het is namelijk alleen te bereiken met motor of fiets, dus huur er één en u komt terecht op een aantal kilometers ongerept wit zand, helder blauw water, palmbomen en géén mensen. Om er zeker van te zijn dat dit plekje daadwerkelijk prachtig zou zijn, hebben we hier Tripadvisor voor geraadpleegd en alle reviews zeggen hetzelfde: “De weg ernaartoe was het meer dan waard.

Chaung Tha
Vindt u het tijd om u tussen locals te begeven? Dan is Chaung Tha het strand bij uitstek. ‘s Weekends en in vakanties komen hier veel locals naartoe, waardoor het erg levendig is. Er zijn restaurants, bars en genoeg andere faciliteiten om u te vermaken. Helaas is dit strand echter niet de mooiste van Myanmar.

Mergui Archipel
Tot 1997 waren de 800 eilanden van Mergui verboden toegang voor toeristen en dat is het nog steeds tijdens regenseizoen tussen april en november. Inmiddels is het gebied toegankelijk, mits met een georganiseerde minicruise. Regel deze ruim een maand van tevoren en vraag toestemming van de overheid, anders gaat het avontuur niet door. Ook kunnen reisorganisaties je helpen met een middagje snorkelen, duiken of kajakken. Het strand Kyun Phi Lar, waar meer apen dan mensen zijn, mag u hier niet missen.

De stranden op deze lijst zijn lang niet alle (mooie) stranden van Myanmar. En ben erop berekend dat de mooiste stranden niet eens online te vinden zijn. Logisch natuurlijk, want wie gaat zijn privéstrand delen?! Locals weten altijd meer, dus vraag rond! Ga in gesprek met de bevolking, alleen dan komt u op de mooiste plekjes. Wilt u het wel delen? Laat dan een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *