6 mei 2015

Visum of E-visum

Wij raden altijd het visum aan dat daadwerkelijk in het paspoort wordt verwerkt door de ambassade van Myanmar, en dus geen e-visum. Een visum afgegeven door de ambassade van Myanmar heeft een hoop voordelen. Zo voorkomt het lange wachtrijen bij aankomst in Myanmar. Daarnaast bestaat er haast geen kans dat het visum kwijt raakt, doordat het visum in uw paspoort is verwerkt. Anders dan het ‘normale’ visum is het e-visum verplicht te printen en los naast het paspoort mee te nemen.

 

Met een normaal visum mag Myanmar via elk vliegveld en grensovergang worden binnen gereisd. Met een e-visum is de reiziger echter verplicht Myanmar binnen en buiten te reizen bij de door de overheid aangestelde internationale vliegvelden: Mandalay International airport, Nay Pyi Taw International airport en Yangon international airport. Het e-visum kan gebruikt worden om Myanmar met toeristische doeleinden te bezoeken van maximaal 28 dagen.

Vanaf heden zou het ook mogelijk moeten zijn om een business e-visa aan te vragen, voor een maximaal verblijf van 70 dagen. Positieve of negatieve ervaringen met dit e-visum van zakenreizigers hebben we nog niet gehoord.

Het e-visum kan niet worden verlengd. Een normaal visum is echter wél te verlengen in Myanmar.