Yangon (Rangoon)

Hoewel Yangon (voorheen Rangoon) sinds 2005 niet de officiële hoofdstad van Myanmar meer is, wordt het met haar bijna 4 miljoen inwoners nog altijd zo beschouwd. Met haar vele bezienswaardigheden en hartelijke sfeer is het een stad om niet te missen. Kenmerkend voor Yangon zijn de vele mannen gekleed in de traditionele rokken genaamd Longly, de vrouwen en kinderen met gele verfstreken genaamd Thanaka op hun gezichten en de roodgekleurde straten. De straten kleuren rood doordat vele mannen op Betelnuts kauwen, waarbij het speeksel vuurrood wordt en dit uitgespuugd wordt op straat.

In Yangon is er aan bezienswaardigheden geen gebrek. Om in korte tijd zoveel mogelijk te zien, is de Circular Train één van de leukste manieren. Deze trein maakt in drie uur tijd een rondje door de buitenwijken van Yangon en komt langs levendige markten en rijstvelden. Onderweg is het mogelijk om uit te stappen bij verschillende haltes.

De bruisendste wijk, met de meeste bezienswaardigheden, is Yangon Central Business District, beter bekend als Downtown Yangon. Ondanks de vele bombardementen in de tweede wereldoorlog is er veel architectuur bewaard gebleven. Zo zijn er veel kathedralen, moskeeën en pagodes te bezichtigen.

Een paar kilometer ten noorden van Yangon ligt de absolute blikvanger: de tempel Shwedagon Paya. Deze tempel van meer dan 2500 jaar oud is 98m hoog en bedekt met zo’n 50.000kg bladgoud en duizenden edelstenen. De nog oudere tempel de Sule Paya, in het hart van Yangon, vormt een oase van rust terwijl het zich bevindt in het midden van een druk kruispunt en de tempel Chaukhtatgyi Paya is, door de enorme liggende boeddha zeker het bezoeken waard.

En hebt u besloten de stadsdrukte even te willen vermijden? Ga dan relaxen bij het Kandawgyi Lake of maak een wandeling in één van de vele stadsparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *